Veilig binden

24/01/2018

Veel transmannen of gender non-binaire personen die (nog) geen borstoperatie ondergingen, gebruiken een hesje of binder om de borsten af te binden. Een Amerikaans onderzoek bij 1800 personen die regelmatig de borsten afbinden, toont echter aan dat binden verschillende gezondheidsrisico’s kan inhouden, zoals pijn in de rug, borst of ribben, veranderingen in postuur, hoofdpijn, flauwte, duizeligheid, ademhalingsproblemen en huidproblemen (Peitzmeier et al., 2016). Je kan hier alles lezen over dit onderzoek en de aanbevelingen op basis van de bevindingen uit het onderzoek.

Het TIP heeft de informatie over hulpstukken voor vermannelijking op de website uitgebreid. Om je op weg te helpen in de keuze naar de juiste binders, kan je ook bij ons terecht. Momenteel zijn binders enkel online verkrijgbaar en het kiezen van het juiste model binder en het bepalen van de juiste maat is net heel belangrijk. Het Transgender Infopunt heeft alvast in samenwerking met Danae (NL) een aantal pasmodellen van binders, hemdjes, zwemkledij en ander ondergoed ter beschikking.
Wil je even alles besnuffelen en betasten vooraleer je bestelt, dan ben je welkom. Ook zwemkledij, borstprotheses en (tucking) ondergoed voor transmeisjes/vrouwen is beschikbaar. Binnenkort vullen we het assortiment ook aan met period boxers, en hesjes van andere fabrikanten.

Interesse? Graag even vooraf een afspraak maken via 0800 96 316 of contact@transgenderinfo.be.