Wetenschappelijk congres seksuele gezondheid Sensoa

14/10/2016

Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, organiseert voor het eerst het Wetenschappelijk Congres Seksuele Gezondheid op 9 december 2016 in het Vlaams Parlement.

Het congres biedt academici een forum om de resultaten van recent onderzoek naar seksualiteit en relaties voor te stellen aan een breed publiek van onder meer collega-wetenschappers en mensen uit de praktijk. Het thema van het congres is het begrip ‘grenzen’: grenzen stellen en/of respecteren binnen bijvoorbeeld relaties of op het internet, maar ook grenzen doorbreken en/of verleggen in onderzoek.

Wim Beyers zal er plenair de resultaten van een deel van het longitudinaal onderzoek bij Vlaamse jongeren voorstellen. Daarnaast zijn er verschillende parallelle sessies. Eén van deze sessies focust specifiek op het transgenderthema. Hierin komen volgende onderzoekers aan het woord:

  • Judith Van Schuylenbergh: Transgender en gender-nonconforme personen en seksueel risicogedrag: een kritisch overzicht van 10 jaar onderzoek vanuit een feministisch en intersectioneel perspectief.
  • Branko Vermote: Vijfjarig follow up onderzoek bij een Europese cohorte van genderdysfore individuen: een verkenning van seksueel functioneren.
  • Jantine van Lisdonk: Transgenders in Nederland: seksuele gezondheid van transgenders.
  • Marianne Cense: Transgenders en seksueel geweld.

Op Sensoa.be is het volledige programma en het inschrijvingsformulier te vinden.