Workshop voor ouders van gendervariante kinderen (! nieuwe locatie)

03/10/2018

Het Transgender Infopunt organiseert in het kader van de Week van de Geestelijke Gezondheid van de stad Gent een workshop voor ouders van een gendervariant kind waarin tools worden besproken om je kind op een efficiënte manier te ondersteunen. Onderzoek toont immers aan dat een ondersteunende houding van ouders tegenover de genderidentiteit van hun kind een belangrijke beschermende factor is voor mogelijke mentale problemen bij transgender jongeren. Ouders hebben echter vaak vragen over hoe ze hun kind beter kunnen begrijpen en steunen tijdens de zoektocht naar hun genderidentiteit en doorheen een mogelijke medische transitie. Bovendien hebben ze zelf vaak ook nood aan ondersteuning en begrip.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking de vereniging voor ouders met een genderkind Berdache en gaat door op zaterdag 6 oktober van 14u tot 15u in het UZ Gent, gebouw K12, 9e verdieping, route 1450 (poli endocrinologie, einde van de gang), Corneel Heymanslaan 10, 9000 Gent.

Toegang is gratis en inschrijven is niet nodig. Alle info over de bereikbaarheid van  het UZ Gent hier. De zaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Heb je nood aan een (doven)tolk, gelieve ons even te contacteren via contact@transgenderinfo.be