WPATH conferentie Amsterdam

13/06/2016

Deze week vindt er van 18/6 tot 21/6 de tweejaarlijkse conferentie plaats van de World Professional Association for Transgender Health (WPATH). Professionals uit het brede domein van transgender zorg uit heel de wereld ontmoetten elkaar in Amsterdam. Hare Majesteit Koningin Máxima zal op zaterdagochtend 18 juni het congres openen in het VUmc te Amsterdam. Het thema van het congres is Growing: Empowerment, Expertise, Evidence’.

Wereldwijd neemt de zichtbaarheid van de transgender thematiek toe. Steeds meer mensen met deze gevoelens vragen psychologische ondersteuning en medische zorg. De vermoedelijke reden voor deze ontwikkeling lijkt niet het vaker voorkomen van genderdysforie, maar een toename van erkenning en emancipatie.

Deze 24ste editie van de WPATH conferentie is dan ook volledig uitverkocht. Waar het congres in de voorgaande editie het record van 525 deelnemers haalde, heeft deze editie het aantal van ruim 800 deelnemers bereikt. Ook de medewerkers van het Transgender Infopunt wonen de conferentie bij. Onze dienst zal uitzonderlijk gesloten zijn op vrijdag 17/6 en dinsdag 21/6.